Zapečené jahody s čokoládou

Dezert

Ingredience

  • 1 balení Jahod Dione
  • 1 citrón
  • 100 g bílé čokolády
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. 350 g zmrazených jahod rozdělte do 4 zapékacích misek nebo do jedné větší. Posypte nastrouhanou kůrou z 1 dobře omytého citronu. 100 g bílé čokolády si nalámejte do misky.
  2. 150 ml smetany ke šlehání zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijete na čokoládu. Nechte asi 3 min. stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí.
  3. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla. Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi 5 min. rozhřívejte.
  4. Čokoládovou smetanou přelijeme ovoce a takto připravený dezert posypte trochou moučkového cukru a vložte pod gril.
  5. Zapékejte 2-3 minuty, dokud povrch nezezlátne.
  6. Podávejte okamžitě.