Vyprošťovací polévka

Polévky

Ingredience

  • 450 g kapusty Dione řezané
  • 100 g kapusty Dione růžičkové (na čtvrtky)
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 větší cibule
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 500 g zralých rajčat (případně loupaná rajčata v plechovce)
  • 2 lžíce ostrého kečupu Hamé
  • 3 střední brambory
  • 100 g pikantní klobásy (nemusí být)
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 kuličky jalovce
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva dle chuti

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
40min.

Postup

  1. Slaninu pokrájíme na kostičky a vysmažíme do zlatova.
  2. Přidáme najemno nasekanou cibuli, na plátky česnek, kapustu a oloupaná, na větší kostičky nakrájená rajčata.
  3. Tuto směs zalijeme zhruba 600 ml vody, přidáme kečup, celý pepř, nové koření, jalovec, sůl, pepř, třtinový cukr a na kostičky nakrájené brambory, které uvaříme do změknutí.
  4. Nakonec přidáme na plátky nakrájenou klobásu a dochutíme citrónovou šťávou.