Vinná klobása s lehkým bramborovým salátem
Hlavní chodIngredience
- 800 g vinných klobás
- 1 lžíce sádla
Na salát:
- 500 g uvařených brambor ve slupce
- 1 červená cibule
- 350 g zeleninové směsi Exclusive Julienne
- 3 vejce
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička jablečného octa
- hrst nasekané pažitky
- sůl
- pepř
Sladkokyselý nálev:
- 1 l vody
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce cukru
- ½ lžičky soli
Postup
- Zeleninovou směs krátce povaříme ve sladkokyselém nálevu.
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do misky. Přidáme na jemné proužky nakrájenou červenou cibuli, povařenou vychladlou zeleninovou směs, hrst nasekané čerstvé pažitky a na půlkolečka nakrájená vajíčka. Vše osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou z hořčice, oleje a octa. Necháme minimálně hodinu odležet.
- Vinné klobásy stočíme, spíchneme párátkem a opékáme na troše sádla z obou stran do zlatova.
- Vinné klobásy podáváme s bramborovým salátem.