Vepřová žebírka s lečem

Hlavní chod

Ingredience

  • 800g masitý vepřový bok s kostí
  • 350g Lečo Dione
  • 200g drcená sterilovaná rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatový protlak
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 2 kusy malé chilli papričky
  • ½ polévkové lžíce vinný ocet
  • Bobkový list, Nové koření, pepř černý celý, divoké koření
  • Barevný pepř
  • sůl
  • olej
  • cukr
Počet porcí
2
Čas přípravy
75min.

Postup

  1. Vepřový bok nakrájíme nebo nesekáme přes kosti na žebírka, uvaříme ve slané vodě s divokým kořením.
  2. Mezitím si připravíme marinádu smícháním soli, medu, rozdrceného česneku, barevného pepře, vinného octa, trochu rajčatového protlaku. Dáme odležet do lednice zhruba na 1 hodinu.
  3. Po uvaření, žebírka hned marinujeme v marinádě cca.30 minut.
  4. Po odležení pečeme do zlatova zhruba 20-30minut dle velikosti.
  5. Omáčku na žebírka si připravíme orestováním zeleninové směsi Lečo Dione na oleji, poté přidáme rajčatový protlak, drcená rajčata a ochutíme solí a cukrem.
  6. Nakonec přidáme nakrájené chilli papričky a dobře provaříme.

 Náš Tip: Takto připravené můžeme podávat s chlebem nebo různě upraveným bramborem