Vepřová žebírka s lečem
Hlavní chodIngredience
- 800g masitý vepřový bok s kostí
- 350g Lečo Dione
- 200g drcená sterilovaná rajčata
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatový protlak
- 3 polévkové lžíce medu
- 2 kusy malé chilli papričky
- ½ polévkové lžíce vinný ocet
- Bobkový list, Nové koření, pepř černý celý, divoké koření
- Barevný pepř
- sůl
- olej
- cukr
Postup
- Vepřový bok nakrájíme nebo nesekáme přes kosti na žebírka, uvaříme ve slané vodě s divokým kořením.
- Mezitím si připravíme marinádu smícháním soli, medu, rozdrceného česneku, barevného pepře, vinného octa, trochu rajčatového protlaku. Dáme odležet do lednice zhruba na 1 hodinu.
- Po uvaření, žebírka hned marinujeme v marinádě cca.30 minut.
- Po odležení pečeme do zlatova zhruba 20-30minut dle velikosti.
- Omáčku na žebírka si připravíme orestováním zeleninové směsi Lečo Dione na oleji, poté přidáme rajčatový protlak, drcená rajčata a ochutíme solí a cukrem.
- Nakonec přidáme nakrájené chilli papričky a dobře provaříme.
Náš Tip: Takto připravené můžeme podávat s chlebem nebo různě upraveným bramborem