Vánoční polévka Štědračka

Polévky

Ingredience

  • 1 balení směsi Bramborová s hříbky Dione
  • 50 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g pohanky lámanky
  • 1 l vody nebo vývaru
  • majoránka
  • mletý kmín
  • sůl, pepř
Počet porcí
4
Čas přípravy
25min.

Postup

  1. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a připravíme světlou jíšku
  2. Jíšku zalejeme vodou nebo vývarem a dobře ji rozšleháme
  3. Přidáme zeleninovou směs Bramborová s hříbky Dione, majoránku, mletý kmín, sůl, pepř a pod poklicí vaříme cca 10 minut
  4. Po deseti minutách přidáme spařenou a propláchnutou pohanku a ještě chvilku vše provaříme
  5. Podle potřeby polévku dochutíme a podáváme