Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou
DezertIngredience
Pannacota:
375 ml smetany ke šlehání
375 ml plnotučného mléka
8 g jemně mleté želatiny
1 lžička mletého vanilkového Bourbonu (nebo jeden vyškrábaný vanilkový lusk)
55 g cukru krupice
Jahodová omáčka:
350 g mražených jahod Dione
1 a půl lžíce medu
3 lžíce vody
Související produkt
Postup
Mléko si nalijeme do misky a navrch nasypeme želatinu, necháme pět minut odležet, aby želatina nasákla tekutinu.
V hrnci si rozehřejeme smetanu s cukrem, a poté přilijeme mléko s želatinou. Mícháme, dokud se želatina plně nerozpustí. Po odstavení z ploténky přidáme vanilkový bourbon.
Plníme skleničky (do 3/4) či lehce olejem vytřené formičky. Necháme nejméně 4 hodiny ztuhnout v lednici.
Než nám ztuhne Panna Cotta připravíme si jahodovou omáčku. Začneme tím, že si do hrnce dáme tři lžíce vody. Do vody nasypeme jahody a na mírném plameni je dusíme do úplného změknutí - cca 10 minut.
Ke konci přidáme lžíci a půl medu. Rozvařené jahody rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud chcete omáčku opravdu jemnou, přeceďte ji přes sítko. Necháme vychladit.
Až nám Panna Cotta ztuhne, přidáme k ní jahodovou omáčku. Ozdobíme hoblinkami bílé čokolády, lístky máty a můžeme podávat.
Z blogu Pinchofcooking