Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou

Dezert

Ingredience

Na korpus:

  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva Vitana
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce cukru moučka

Tvarohová náplň:

  • 700 g polotučného tvarohu
  • cukr (dle chuti)
  • 200 g másla

Čokoládová poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g másla

Jahodová omáčka:

  • 200 g mražených Jahod Dione
  • 2 lžíce cukru

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
50min.

Postup

  1. Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, kypřící prášek a kakao. Přidejte vyšlehané bílky a opatrně vše promíchejte
  2. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a boky vymažte máslem. Do formy vlijte připravené těsto a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15-20 minut. Upečený korpus nechte ve formě vychladnout
  3. Máslo rozpusťte a postupně ho zašlehejte do tvarohu. Přidejte cukr a vše promíchejte. Tvarohový krém navrstvěte na vychladlý korpus
  4. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a potřete s ní tvarohovou náplň
  5. Hotový dort dejte do lednice vychladit (nejlépe přes noc)
  6. Jahody nechte rozmrazit, přidejte 2 lžíce cukru a rozmixujte dohladka
  7. Dortík nakrájejte, naservírujte na talíř, přelijte jahodovou omáčkou a podávejte