Tvarohovo-čokoládový dortík s jahodovou omáčkou
DezertIngredience
Na korpus:
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva Vitana
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce cukru moučka
Tvarohová náplň:
- 700 g polotučného tvarohu
- cukr (dle chuti)
- 200 g másla
Čokoládová poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla
Jahodová omáčka:
- 200 g mražených Jahod Dione
- 2 lžíce cukru
Související produkt
Postup
- Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. Přidejte prosátou mouku, kypřící prášek a kakao. Přidejte vyšlehané bílky a opatrně vše promíchejte
- Dortovou formu vyložte pečícím papírem a boky vymažte máslem. Do formy vlijte připravené těsto a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15-20 minut. Upečený korpus nechte ve formě vychladnout
- Máslo rozpusťte a postupně ho zašlehejte do tvarohu. Přidejte cukr a vše promíchejte. Tvarohový krém navrstvěte na vychladlý korpus
- Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a potřete s ní tvarohovou náplň
- Hotový dort dejte do lednice vychladit (nejlépe přes noc)
- Jahody nechte rozmrazit, přidejte 2 lžíce cukru a rozmixujte dohladka
- Dortík nakrájejte, naservírujte na talíř, přelijte jahodovou omáčkou a podávejte