Tvarohové mini koblížky s jahodovou omáčkou

Hlavní chod

Ingredience

Na koblížky:

  • 120 g hladké mouky
  • 125 g tučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce mléka
  • 25 g moučkového cukru
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce rumu
  • řepkový olej na smažení

Na jahodovou omáčku:

  • 350 g Jahod Dione
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • ¼ lžičky skořice

Související produkt

Počet porcí
4

Postup

  1. Do mísy si dáme hladkou mouku, tvaroh, vejce, žloutek, mléko, moučkový cukr, citrónovou kůru a prášek do pečiva, rum a zpracujeme těsto.
  2. Do rendlíku si dáme řepkový olej zhruba do výšky 5 cm. Na středním plameni v něm smažíme koblížky, které do něj vkládáme pomocí dvou lžiček.
  3. V průběhu smažení je lžičkou otáčíme. Když nám zezlátnou, vyndáme je na ubrousek a necháme vychladnout.
  4. Jahody si dáme do rendlíku a postupně s rumem, moučkovým cukrem a skořicí rozvaříme. V průběhu je rozmačkáme, aby nám to šlo rychleji. Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Koblížky podáváme s jahodovou omáčkou.