Tvarohové mini koblížky s jahodovou omáčkou
Hlavní chodIngredience
Na koblížky:
- 120 g hladké mouky
- 125 g tučného tvarohu
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 2 lžíce mléka
- 25 g moučkového cukru
- 1 lžička citrónové kůry
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce rumu
- řepkový olej na smažení
Na jahodovou omáčku:
- 350 g Jahod Dione
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce moučkového cukru
- ¼ lžičky skořice
Související produkt
Postup
- Do mísy si dáme hladkou mouku, tvaroh, vejce, žloutek, mléko, moučkový cukr, citrónovou kůru a prášek do pečiva, rum a zpracujeme těsto.
- Do rendlíku si dáme řepkový olej zhruba do výšky 5 cm. Na středním plameni v něm smažíme koblížky, které do něj vkládáme pomocí dvou lžiček.
- V průběhu smažení je lžičkou otáčíme. Když nám zezlátnou, vyndáme je na ubrousek a necháme vychladnout.
- Jahody si dáme do rendlíku a postupně s rumem, moučkovým cukrem a skořicí rozvaříme. V průběhu je rozmačkáme, aby nám to šlo rychleji. Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Koblížky podáváme s jahodovou omáčkou.