Trhané saláty s lososem, chřestem a jahodovým dresinkem se zeleným pepřem

Rychlovka

Ingredience

  • 1ks ledový salát
  • Další druhy salátů dle libosti: frisé ,Lolo rosso, Lolo biondo, rucolla
  • 1ks jahodová dřeň Dione
  • 8ks chřest zelený
  • 100-150g uzený losos
  • cukr
  • sůl
  • máslo
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • nakládaný zelený pepř
Počet porcí
4
Čas přípravy
20min.

Postup

  1. Zelený chřest oloupeme a rychle spaříme v osolené lehce okyselené vodě vinným octem.
  2. Poté vyndáme a lehce polijeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.
  3. Vychlazený chřest nakrájíme a pokládáme na natrhané listové saláty a přidáme nakrájené plátky uzeného lososa na nudličky.
  4. Nakonec si připravíme dresink z 1ks jahodové dřeně Dione, vinného octa, soli, cukru a olivového oleje. Vše spolu promixujeme tyčovým mixérem.
  5. Na závěr vychlazeným dresinkem polijeme připravený salát.