Ingredience
- 1ks ledový salát
- Další druhy salátů dle libosti: frisé ,Lolo rosso, Lolo biondo, rucolla
- 1ks jahodová dřeň Dione
- 8ks chřest zelený
- 100-150g uzený losos
- cukr
- sůl
- máslo
- olivový olej
- vinný ocet
- nakládaný zelený pepř
Počet porcí
4
Čas přípravy
20min.
Postup
- Zelený chřest oloupeme a rychle spaříme v osolené lehce okyselené vodě vinným octem.
- Poté vyndáme a lehce polijeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.
- Vychlazený chřest nakrájíme a pokládáme na natrhané listové saláty a přidáme nakrájené plátky uzeného lososa na nudličky.
- Nakonec si připravíme dresink z 1ks jahodové dřeně Dione, vinného octa, soli, cukru a olivového oleje. Vše spolu promixujeme tyčovým mixérem.
- Na závěr vychlazeným dresinkem polijeme připravený salát.