Toastové muffiny

Rychlovka

Ingredience

  • 8 plátků toastového chleba
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 střední cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 200 g Špenátu Dione listového řezaného
  • 2 vejce
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 50 g sýru gouda
  • sůl, pepř, kurkuma, kajenský pepř
  • máslo na vymazání formy

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
40min.

Postup

  1. Z toastového chleba si vykrojíme kolečka (až ke krajům).
  2. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, kterou necháme lehce zesklovatět. V tuto chvíli přidáme špenát, který restujeme tak dlouho, dokud nám nezhoustne (potřebujeme z něj dostat přebytečnou vodu). Nakonec osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Hotovou směs necháme trochu zchladnout.
  3. Mezitím si v misce smícháme smetanu, vejce a asi polovinu najemno nastrouhaného sýru. Tuto směs dobře promícháme a přidáme sůl, kajenský pepř a kurkumu.
  4. Formu na muffiny si vymažeme důkladně máslem a vytvarujeme do ní vykrojený toastový chléb.
  5. Na dno vytvořeného muffinu dáme špenát a zalijeme vaječnou směsí. Nakonec všechny muffiny posypeme zbytkem sýru a pečeme na 180 stupňů 15 - 20 minut.