Tiramisu s malinami

Dezert

Ingredience

  • 90 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 150 g mascarpone
  • 300 g bílé čokolády
  • cukrářské piškoty
  • 60 ml mandlového likéru
  • 1 balení Malin Dione
  • mandlové lupínky
Počet porcí
12
Čas přípravy
35min.

Postup

  1. 90 g krupicového cukru 2 žloutky utřete a pak lehce promíchejte se 150 g mascarpone. Nastrouhejte 200 g bílé čokolády. 2 bílky ušlehejte do polotuha a se 100 g strouhané bílé čokolády vetřete k mascarpone.
  2. Dvacet cukrářských piškotů namáčejte v 60 ml mandlového likéru. Polovinu piškotů vyložte formu o rozměrech 20x26 cm.
  3. Mírně rozmrazte Malin Dione. Piškoty potřete polovinou krému, posypte 100 g malin, poklaďte zbylými piškoty, malin a potřete zbytkem krému.
  4. Na závěr posypem zbylou čokoládou a hrstí pražených mandlových lupínků.
  5. Poté nechte nejméně 4 hodiny v chladu.