Tapiokový pudink s mangem
DezertIngredience
- 90 g tapiokových perel
- 200 ml vody
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce javorového sirupu
- několik kapek vanilkového extraktu
- špetka himalájské soli
- 200 g Mango Dione Extra
- kokosové plátky (na ozdobu)
Postup
- Tapiokové perly zalijeme vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Poté je dáme do rendlíku, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme javorový sirup, vanilkový extrakt a sůl. Tapiokové perly pomalu zahříváme, až nám začnou houstnout (celou dobu zlehka promícháváme). Když začnou konzistencí připomínat pudink, máme hotovo. Pudink přendáme do skleniček a necháme vychladnout.
- Mezitím si dáme do rendlíku svařit mango. Trvá to cca 5 minut (v průběhu sváření mango mícháme a rozmačkáváme vidličkou). Nakonec mango rozmixujeme tyčovým mixérem. Když nám vychladne, naservírujeme ho na tapiokový pudink a ozdobíme ho kokosovými plátky.