Tapiokový pudink s mangem

Dezert

Ingredience

 

  • 90 g tapiokových perel
  • 200 ml vody
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • špetka himalájské soli
  • 200 g Mango Dione Extra
  • kokosové plátky (na ozdobu)
Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Tapiokové perly zalijeme vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Poté je dáme do rendlíku, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme javorový sirup, vanilkový extrakt a sůl. Tapiokové perly pomalu zahříváme, až nám začnou houstnout (celou dobu zlehka promícháváme). Když začnou konzistencí připomínat pudink, máme hotovo. Pudink přendáme do skleniček a necháme vychladnout.
  2. Mezitím si dáme do rendlíku svařit mango. Trvá to cca 5 minut (v průběhu sváření mango mícháme a rozmačkáváme vidličkou). Nakonec mango rozmixujeme tyčovým mixérem. Když nám vychladne, naservírujeme ho na tapiokový pudink a ozdobíme ho kokosovými plátky.