Sýrová kapsa se špenátem a smetanou

Dezert

Ingredience

  • 500g listové těsto
  • 1 balení Špenát ochucený Dione 400g
  • 80g sýr parmazán
  • 80ml smetana na vaření 10 %
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky másla
  • cibule
  • sůl
  • pepř

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
50min.

Postup

  1. Nejdříve si připravíme náplň: na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme ochucený špenát Dione připravený dle návodu na obalu a nastrouhaný česnek.
  2. Poté smícháme s nastrouhaným sýrem a smetanou, dochutíme solí a pepřem.
  3. Mezitím si rozválíme listové těsto, do kterého pak tvořítkem vykrojíme mřížkování do těsta. Špachtlí pak odstraníme zbytky těsta ve vykrojeném dekoru.
  4. Z tvořítka vyjmeme vykrajovátko a nižší polovinou tvořítka vykrojíme těsto na spodní část kapsy bez mřížky.
  5. Tvořítko rozevřeme a vykrojené těsto bez mřížky položíme na vyšší polovinu tvořítka.
  6. Následně do těsta pokládáme vychlazenou špenátovo-sýrovou náplň. Pro dokonalé spojení potřeme okraj těsta rozšlehaným vejcem. Mřížkovanou část těsta položíme na těsto s náplní tak, aby se obě poloviny kryly.
  7. Nakonec všechno potřeme vajíčkem a dáme zapéct do trouby při 200° C cca 15 min.