Svíčková s pomalu pečeným krůtím masem
Hlavní chodIngredience
-
700 g zeleninové směsi Dione Pod svíčkovou proužky
-
2 cibule
-
3 lžíce přepuštěného másla
-
2 bobkové listy
-
4 kuličky nového koření
-
8 kuliček celého pepře
-
2 kuličky jalovce
-
citrónová šťáva
-
sůl
-
500 g krůtích prsou
-
pepř
-
sůl
-
1 lžíce přepuštěného másla
Postup
-
Do hrnce dáme rozehřát přepuštěné máslo a osmažíme na něm dosklovata nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninovou směs, bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a restujeme ještě cca 5 minut.
-
Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle opečeme ze všech stran osolené a opepřené krůtí maso.
-
Maso si přendáme do pekáčku a zasypeme ho orestovanou zeleninou. Pečeme přikryté poklicí na 160 stupňů cca 50 - 60 minut. Podle potřeby podléváme horkou vodou.
-
Po uplynutí doby vyndáme z pekáčku maso, bobkový list, nové koření, pepř a jalovec. Zeleninu ochutíme citrónovou šťávou a rozmixujeme na hladkou omáčku v mixéru.
-
Maso si nakrájíme na plátky a podáváme se svíčkovou omáčkou.
TIP: Svíčkovou s krůtím masem můžeme podávat s hrnkovými nebo houskovými knedlíky.