Svíčková s pomalu pečeným krůtím masem

Hlavní chod

Ingredience

  • 700 g zeleninové směsi Dione Pod svíčkovou proužky

  • 2 cibule

  • 3 lžíce přepuštěného másla

  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky nového koření

  • 8 kuliček celého pepře

  • 2 kuličky jalovce

  • citrónová šťáva

  • sůl

 

  • 500 g krůtích prsou

  • pepř

  • sůl

  • 1 lžíce přepuštěného másla

Počet porcí
4
Čas přípravy
120min.

Postup

  1. Do hrnce dáme rozehřát přepuštěné máslo a osmažíme na něm dosklovata nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninovou směs, bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a restujeme ještě cca 5 minut.

  2. Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle opečeme ze všech stran osolené a opepřené krůtí maso.

  3. Maso si přendáme do pekáčku a zasypeme ho orestovanou zeleninou. Pečeme přikryté poklicí na 160 stupňů cca 50 - 60 minut. Podle potřeby podléváme horkou vodou.

  4. Po uplynutí doby vyndáme z pekáčku maso, bobkový list, nové koření, pepř a jalovec. Zeleninu ochutíme citrónovou šťávou a rozmixujeme na hladkou omáčku v mixéru.

  5. Maso si nakrájíme na plátky a podáváme se svíčkovou omáčkou.

TIP: Svíčkovou s krůtím masem můžeme podávat s hrnkovými nebo houskovými knedlíky.