Svíčková s kuřecím masem a těstovinami

Hlavní chod

Ingredience

  • 1 balení směsi Pod svíčkovou proužky Dione
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 250 ml šlehačky
  • 1 lžíce hořčice
  • Citronová šťáva
  • Sůl
  • 2 lžíce másla
  • Zeleninový vývar

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
60min.

Postup

  1. V hrnci orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninovou směs a opékáme cca 3 minuty
  2. K zeleninové směsi přidáme omytá a očištěná kuřecí prsa vcelku, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, koření, sůl a pod pokličkou vaříme do změknutí kuřecího masa
  3. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho spolu s bobkovým listem a kořením a zeleninu rozmixujeme dohladka.
  4. K rozmixované zelenině přidáme smetanu, lžíci hořčice a vše promícháme. Hotovou omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou
  5. Maso vložíme zpět do omáčky a necháme přejít varem
  6. Před servírováním nakrájíme maso na plátky, zalijeme ho omáčkou a podáváme s těstovinami