Svíčková polévka
PolévkyIngredience
- 3 balení zeleniny Dione Pod svíčkovou (350 g)
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce přepuštěného másla
- 3 lžíce řepkového oleje
- 2 střední cibule
- 3 kuličky jalovce
- 3 bobkové listy
- ¼ lžičky kurkumy
- 2 plátky citrónu
- mletý pepř
- sůl
Na dozdobení:
- opražená slunečnicová semínka
- snítky tymiánu
Související produkt
Postup
- V hrnci si rozpálíme máslo s olejem a orestujeme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Když nám cibule zezlátne, přidáme jalovec, bobkový list, kurkumu a citrón. Koření necháme chvíli rozvonět.
- Do hrnce přidáme rozmrazenou směs zeleniny Pod svíčkovou a několik minut dobře orestujeme. Podle chuti směs osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Necháme vařit cca 20 minut do změknutí zeleniny.
- Z polévky vyndáme bobkový list a kuličky jalovce a rozmixujeme ji pomocí tyčového mixéru nebo blenderu. Nakonec přimícháme smetanu ke šlehání na zjemnění.
- Polévku ozdobíme opraženými slunečnicovými semínky a tymiánem.