Svíčková polévka

Polévky

Ingredience

  • 3 balení zeleniny Dione Pod svíčkovou (350 g)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 střední cibule
  • 3 kuličky jalovce
  • 3 bobkové listy
  • ¼ lžičky kurkumy
  • 2 plátky citrónu
  • mletý pepř
  • sůl

Na dozdobení:

  • opražená slunečnicová semínka
  • snítky tymiánu

Související produkt

Počet porcí
12
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. V hrnci si rozpálíme máslo s olejem a orestujeme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Když nám cibule zezlátne, přidáme jalovec, bobkový list, kurkumu a citrón. Koření necháme chvíli rozvonět.
  2. Do hrnce přidáme rozmrazenou směs zeleniny Pod svíčkovou a několik minut dobře orestujeme. Podle chuti směs osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Necháme vařit cca 20 minut do změknutí zeleniny.
  3. Z polévky vyndáme bobkový list a kuličky jalovce a rozmixujeme ji pomocí tyčového mixéru nebo blenderu. Nakonec přimícháme smetanu ke šlehání na zjemnění.
  4. Polévku ozdobíme opraženými slunečnicovými semínky a tymiánem.