Svíčková omáčka s uzeným tofu

Hlavní chod

Ingredience

  • 250 g směsi Pod svíčkovou proužky Dione
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 hřebíčky
  • Snítka tymiánu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • Sůl, pepř

Související produkt

Počet porcí
2
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Na másle orestujeme zeleninovou směs
  2. Přidáme koření, hořčici, zeleninový vývar a pod poklicí vaříme 15-20 minut
  3. Jakmile je zelenina měkká, vytáhneme koření a zeleninu rozmixujeme dohladka
  4. Rozmixovanou omáčku zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a necháme ještě chvilku provařit
  5. Na pánvi orestujeme z obou stran uzené tofu
  6. Tofu naservírujeme na talíř a přelijeme ho svíčkovou omáčkou. Podáváme s knedlíkem

Video recept