Špenátový krém

Polévky

Ingredience

Na polévku:

  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 2 střední cibule
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 600 g Špenátu řezaného Dione
  • 1 stroužek česneku
  • hrst nasekaných čerstvých bylinek (majoránka, estragon, šalvěj, petržel)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g parmazánu
  • kajenský pepř, sůl

 

Na ozdobu:

  • opražená slunečnicová semínka

rukola nebo čerstvý špenát

Související produkt

Počet porcí
6
Čas přípravy
30min.

Postup

1) V hrnci si zpěníme na másle najemno nakrájenou cibulku a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekané bylinky, na plátky pokrájený česnek a necháme krátce rozvonět.

2) Do hrnce nalijeme vařící vývar. Přidáme špenát a krátce povaříme (cca 5 minut). Polévku si přendáme do blenderu a rozmixujeme.

3) Nakonec ji dochutíme solí a kajenským pepřem a zjemníme smetanou ke šlehání. Nakonec přisypeme do polévky najemno nastrouhaný parmazán, který v ní necháme rozpustit.

4) Polévku ozdobíme opraženými slunečnicovými semínky a rukolou, případně lístky čerstvého špenátu.