Špenátový krém
PolévkyIngredience
Na polévku:
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 2 střední cibule
- 1 l kuřecího vývaru
- 600 g Špenátu řezaného Dione
- 1 stroužek česneku
- hrst nasekaných čerstvých bylinek (majoránka, estragon, šalvěj, petržel)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g parmazánu
- kajenský pepř, sůl
Na ozdobu:
- opražená slunečnicová semínka
rukola nebo čerstvý špenát
Související produkt
Postup
1) V hrnci si zpěníme na másle najemno nakrájenou cibulku a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekané bylinky, na plátky pokrájený česnek a necháme krátce rozvonět.
2) Do hrnce nalijeme vařící vývar. Přidáme špenát a krátce povaříme (cca 5 minut). Polévku si přendáme do blenderu a rozmixujeme.
3) Nakonec ji dochutíme solí a kajenským pepřem a zjemníme smetanou ke šlehání. Nakonec přisypeme do polévky najemno nastrouhaný parmazán, který v ní necháme rozpustit.
4) Polévku ozdobíme opraženými slunečnicovými semínky a rukolou, případně lístky čerstvého špenátu.