Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Slijeme vařící vodu a vejce zchladíme ve studené vodě. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme Špenát listový řezaný Dione , zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a podusíme cca.5 minut.
Do mísy vložíme mleté hovězí maso. Přidáme dušený špenát listový řezaný Dione, zbylá dvě syrová vejce, sůl, pepř, nové koření a zamícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Směs masa a špenátu rozdělíme na 4 díly a každý z nich rozmačkáme na placku. Doprostřed položíme oloupané vejce a masovou plackou ho obalíme.
Vytvořené koule dáme do pekáče. Vložíme ho do trouby a pečeme 180°C asi 50 minut, podle potřeby maso podlijeme vodou.
Mezitím si na másle zpěníme nakrájenou cibuli a 3 minuty orestujeme. Vysypeme Český hrášek Dione, zalijeme smetanou, přidáme drcený česnek, sůl a nať koriandru. Podusíme do měkka a rozmixujeme na pyré.
Nakonec pyré pasírujeme přes cedník a podáváme jako přílohu ke špenátovým koulím.