Špenátové kapsy s ricottou

Hlavní chod

Ingredience

  • 400 g Špenátu Dione (listový řezaný)
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 střední cibule
  • 6 chlebů pita
  • 250 g ricotty
  • 8 rajčat
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Počet porcí
6
Hotové za
35min.

Postup

  1. Na pánvi si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme špenát, který jsme si nechali chvilku povolit. Špenát restujeme tak dlouho, dokud se nám z něj nevypaří všechna přebytečná tekutina. Osolíme a opepříme podle chuti.
  2. V misce si promícháme ricottu se solí.
  3. Rajčata si nakrájíme na plátky a v troubě je pečeme pokapané olejem a posypané provensálským kořením cca 15 - 20 minut na pečicím papíře.
  4. Mezitím si prořízneme pita chléb tak, aby se nám dobře plnil. Nejdříve ho naplníme vrstvou špenátu, poté dáme ricottu a nakonec rajčata.
  5. Zapečeme na kontaktním grilu dozlatova.