Špenátová roláda
RychlovkaIngredience
Na těsto:
- 1 balení Špenát Dione 450g
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- špetka prášku do pečiva
Na náplň:
- 1 balení Ricotty nebo jiného krémového sýru
- 1 balení Lučiny smetanové
- 15 dkg šunky
- 1 žlutá paprika
- sůl
Postup
- Na rozpáleném oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme špenát Dione připravený dle návodu na obalu a podusíme.
- Přidáme prolisovaný česnek a necháme vychladnout.
- Poté do špenátu rozmícháme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu ho vmícháme do špenátové směsi.
- Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj špenátové těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 min. na 180°C.
- Mezitím si připravíme náplň do rolády : do misky dáme krémový sýr, přidáme na drobno nakrájenou šunku a papriku. Dochutíme solí.
- Upečené špenátové těsto necháme chvíli vychladnout a potom ho ještě teplé i s pečícím papírem zarolujeme a počkáme, dokud zcela nevychladne.
- Když je těsto studené, rozvineme ho, odstraníme papír a na těsto namažeme připravenou náplň. Opět zatočíme do rolády a necháme ztuhnout v lednici. Krájíme na plátky.