Špenátová roláda

Rychlovka

Ingredience

Na těsto:

  • 1 balení Špenát Dione 450g
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • špetka prášku do pečiva

Na náplň:

  • 1 balení Ricotty nebo jiného krémového sýru
  • 1 balení Lučiny smetanové
  • 15 dkg šunky
  • 1 žlutá paprika
  • sůl
Počet porcí
4
Čas přípravy
45min.

Postup

  1. Na rozpáleném oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme špenát Dione připravený dle návodu na obalu a podusíme.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a necháme vychladnout.
  3. Poté do špenátu rozmícháme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu ho vmícháme do špenátové směsi.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj špenátové těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 min. na 180°C.
  5. Mezitím si připravíme náplň do rolády : do misky dáme krémový sýr, přidáme na drobno nakrájenou šunku a papriku. Dochutíme solí.
  6. Upečené špenátové těsto necháme chvíli vychladnout a potom ho ještě teplé i s pečícím papírem zarolujeme a počkáme, dokud zcela nevychladne.
  7. Když je těsto studené, rozvineme ho, odstraníme papír a na těsto namažeme připravenou náplň. Opět zatočíme do rolády a necháme ztuhnout v lednici. Krájíme na plátky.