Salát z rýžových nudlí s masem a špenátem

Rychlovka

Ingredience

  • 70 g tenkých rýžových nudlí
  • 50 g mrkve
  • 50 g divoké brokolice
  • 100 g vepřové panenky
  • 1 lžička sójové omáčky
  • špetka kajenského pepře
  • 100 g listového špenátu Dione řezaný
  • 2 hrsti mixu salátů
  • přepuštěné máslo
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • bílý sezam

 

Na zálivku:

  • 1 lžíce rybí omáčky
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 stroužek česneku (utřený)

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
40min.

Postup

  1. Špenát si vyndáme z mrazáku a necháme ho povolit.
  2. Rýžové nudle si uvaříme podle návodu na obalu.
  3. Mrkev nakrájíme na julienne nudličky a spolu s brokolicí ji orestujeme na pánvi na lžičce přepuštěného másla. Zeleninu si přendáme do misky a necháme vychladnout.
  4. Na lžičku přepuštěného másla si dáme povolený špenát a restujeme ho tak dlouho, dokud z něj nedostaneme přebytečnou vodu. Nakonec ho osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Naložíme ji do sójové omáčky a okořeníme kajenským pepřem. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm zprudka opečeme.
  6. V mističce si smícháme všechny suroviny na zálivku.
  7. Vychlazený špenát promícháme s mixem salátů.
  8. Do misky dáme uvařené rýžové nudle, na ně dáme salát se špenátem a zalijeme rovnoměrně zálivkou. Přidáme mrkev s brokolicí, vepřovou panenku a vše posypeme bílým sezamem.