Salát z rýžových nudlí s masem a špenátem
RychlovkaIngredience
- 70 g tenkých rýžových nudlí
- 50 g mrkve
- 50 g divoké brokolice
- 100 g vepřové panenky
- 1 lžička sójové omáčky
- špetka kajenského pepře
- 100 g listového špenátu Dione řezaný
- 2 hrsti mixu salátů
- přepuštěné máslo
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- bílý sezam
Na zálivku:
- 1 lžíce rybí omáčky
- šťáva z 1 limety
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 stroužek česneku (utřený)
Související produkt
Postup
- Špenát si vyndáme z mrazáku a necháme ho povolit.
- Rýžové nudle si uvaříme podle návodu na obalu.
- Mrkev nakrájíme na julienne nudličky a spolu s brokolicí ji orestujeme na pánvi na lžičce přepuštěného másla. Zeleninu si přendáme do misky a necháme vychladnout.
- Na lžičku přepuštěného másla si dáme povolený špenát a restujeme ho tak dlouho, dokud z něj nedostaneme přebytečnou vodu. Nakonec ho osolíme a opepříme podle chuti.
- Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Naložíme ji do sójové omáčky a okořeníme kajenským pepřem. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm zprudka opečeme.
- V mističce si smícháme všechny suroviny na zálivku.
- Vychlazený špenát promícháme s mixem salátů.
- Do misky dáme uvařené rýžové nudle, na ně dáme salát se špenátem a zalijeme rovnoměrně zálivkou. Přidáme mrkev s brokolicí, vepřovou panenku a vše posypeme bílým sezamem.