Roláda s mangovým krémem
DezertIngredience
Roláda s mangovým krémem
Na korpus:
- 5 vajec
- 85 g cukru krupice
- 25 g kvalitního kakaa
- 25 g hladké mouky
- špetka soli
- máslo
Na náplň:
- 500 g manga Dione
- 2 tvarohy
- 2 lžíce moučkového cukru
- 3 plátky želatiny
Postup
- Mango dáme do rendlíku a rozvaříme ho, trvá to několik minut. V průběhu ho můžeme rozmačkat, aby se rozvařilo rychleji. Mango poté rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes jemné sítko.
- Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky dáme se špetkou soli šlehat do robota. Když nám začnou světlat, začneme přidávat cukr. Šleháme, dokud nemáme lesklý tuhý sníh.
- Do sněhu zlehka zapracujeme žloutky a nakonec i prosátou mouku a kakao.
- Plech si potřeme máslem, na které přilepíme pečicí papír. Horní stranu papíru opět natřeme máslem a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Korpus pečeme na 180 stupňů 10 minut.
- Hotový korpus necháme minutu zchladnout a poté ho zarolujeme tak, aby získal budoucí tvar rolády.
- Plátky želatiny si dáme do studené vody namočit. Tvaroh si smícháme s moučkovým cukrem. Želatinu vložíme do rendlíku s mangem a zlehka zahříváme, dokud se želatina nerozpustí (trvá to opravdu chvilku a nechceme mít mango znovu teplé). Mango smícháme s tvarohem a vzniklým krémem potřeme korpus rolády a zarolujeme.
- Hotovou roládu dáme nejlépe přes noc ztuhnout do lednice (doporučuji ji zabalit do alobalu a trochu utáhnout).