Roláda s mangovým krémem

Dezert

Ingredience

Roláda s mangovým krémem

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 85 g cukru krupice
  • 25 g kvalitního kakaa
  • 25 g hladké mouky
  • špetka soli
  • máslo

Na náplň:

  • 500 g manga Dione
  • 2 tvarohy
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 3 plátky želatiny
Počet porcí
4
Hotové za
50min.

Postup

  1. Mango dáme do rendlíku a rozvaříme ho, trvá to několik minut. V průběhu ho můžeme rozmačkat, aby se rozvařilo rychleji. Mango poté rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes jemné sítko.
  2. Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky dáme se špetkou soli šlehat do robota. Když nám začnou světlat, začneme přidávat cukr. Šleháme, dokud nemáme lesklý tuhý sníh.
  3. Do sněhu zlehka zapracujeme žloutky a nakonec i prosátou mouku a kakao.
  4. Plech si potřeme máslem, na které přilepíme pečicí papír. Horní stranu papíru opět natřeme máslem a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Korpus pečeme na 180 stupňů 10 minut.
  5. Hotový korpus necháme minutu zchladnout a poté ho zarolujeme tak, aby získal budoucí tvar rolády.
  6. Plátky želatiny si dáme do studené vody namočit. Tvaroh si smícháme s moučkovým cukrem. Želatinu vložíme do rendlíku s mangem a zlehka zahříváme, dokud se želatina nerozpustí (trvá to opravdu chvilku a nechceme mít mango znovu teplé). Mango smícháme s tvarohem a vzniklým krémem potřeme korpus rolády a zarolujeme.
  7. Hotovou roládu dáme nejlépe přes noc ztuhnout do lednice (doporučuji ji zabalit do alobalu a trochu utáhnout).