Ravioli se špenátem a ricottou
Hlavní chodIngredience
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- voda podle potřeby
Náplň:
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 400 g Špenátu Dione listového řezaného
- 200 g krémového sýra
- sůl
- pepř bílý
- špetka muškátového oříšku
Na dokončení:
- cherry rajčátka
- olivový olej
- parmazán
- lístky šalvěje
Související produkt
Postup
- Na vál si připravíme mouku, do které zapracujeme prošlehaná vejce, olej a dle potřeby přidáme trochu vody. Vypracujeme nudlové těsto, které necháme cca 30 minut odležet.
- Mezitím si připravíme náplň. Na přepuštěném másle si orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme posekaný česnek a necháme ho rozvonět. Poté přidáme špenát. Směs na mírném plameni dusíme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout, přimícháme krémový sýr, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
- Těsto vyválíme na tenký plát, rozkrájíme na čtverečky, naplníme špenátovou směsí, kraje navlhčíme a druhým čtvercem překryjeme a okraje dobře přitiskneme. Práci si můžeme usnadnit tvořítkem na ravioli.
- Hotové ravioli vhodíme do vařící osolené vody a vaříme cca 5 minut. Servírujeme s grilovanými cherry rajčátky, strouhaným parmazánem a šalvějovými chipsy.