Ravioli se špenátem a ricottou

Hlavní chod

Ingredience

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • voda podle potřeby

 

Náplň:

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 400 g Špenátu Dione listového řezaného
  • 200 g krémového sýra
  • sůl
  • pepř bílý
  • špetka muškátového oříšku

 

Na dokončení:

  • cherry rajčátka
  • olivový olej
  • parmazán
  • lístky šalvěje

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
60min.

Postup

  1. Na vál si připravíme mouku, do které zapracujeme prošlehaná vejce, olej a dle potřeby přidáme trochu vody. Vypracujeme nudlové těsto, které necháme cca 30 minut odležet.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Na přepuštěném másle si orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme posekaný česnek a necháme ho rozvonět. Poté přidáme špenát. Směs na mírném plameni dusíme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout, přimícháme krémový sýr, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
  3. Těsto vyválíme na tenký plát, rozkrájíme na čtverečky, naplníme špenátovou směsí, kraje navlhčíme a druhým čtvercem překryjeme a okraje dobře přitiskneme. Práci si můžeme usnadnit tvořítkem na ravioli.
  4. Hotové ravioli vhodíme do vařící osolené vody a vaříme cca 5 minut. Servírujeme s grilovanými cherry rajčátky, strouhaným parmazánem a šalvějovými chipsy.