Rajčato-špenátová polévka
PolévkyIngredience
1 plechovka krájených rajčat (400g)
200 g Dione Špenát listový řezaný
6 lžic červených fazolí z plechovky (i s trochou nálevu)
1 střední mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
pár nasekaných lístků bazalky
sůl, pepř
olivový olej
Související produkt
Postup
Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm na kolečka nakrájeno oloupanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme plechovku rajčat, promícháme a přilijeme vývar. Opepříme a mírně osolíme.
Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté přidáme špenát (stačí částečně rozmrazený), přivedeme znovu k varu a vaříme dalších 5 minut. Fazole přidávejte až ke konci vaření, stačí jim jen chvilka. V případě potřeby polévku dořeďte trochou vody.
Hotovou polévku dosolte dle chuti a přidejte nasekané lístky bazalky.
Z blogu Mezi hrnci