Quesadilla s kuřecím masem a kukuřicí

Hlavní chod

Ingredience

  • 100 g Kukuřice jemná Dione
  •  4 tortilly
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g krůtího masa
  • sůl, kajenský pepř
  • 1 lžíce jalapeňos (nasekané)
  • 150 g strouhaného cheddaru
Počet porcí
2
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Na přepuštěném másle a olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso, které osolíme a okořeníme kajenským pepřem a osmahneme dozlatova.
  2. Kukuřici si uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.
  3. Dvě tortilly posypeme polovinou cheddaru, dáme na něj rovnoměrně krůtí maso, kukuřici a jalapeňos. Nakonec zasypeme zbytkem sýra a přiklopíme tortillami.
  4. Quesadillas zapékáme na kontaktním grilu do zezlátnutí.