Polévka s vaječným kapáním

Polévky

Ingredience

  • 1 balení Polévkové Dione
  • sůl
  • 120 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • mléko
  • 1 lžíce oleje
  • pažitku (nebo petržel)

Související produkt

Počet porcí
3
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Do vroucího vývaru (možno použít bujónové kostky) vysypeme ze sáčku zmrazenou směs Polévková DIONE.
  2. Přivedeme k varu a přes vidličku nalijeme (nakapeme) těstíčko. Polévku povaříme 3-5 min.
  3. Dosolíme a okořeníme. Na vaječné kapání potřebujete: 120 g hrubé mouky, 1 vejce, trochu mléka, 1 lžíce oleje, 1 lžíce nakrájené pažitky nebo petrželky, sůl.
  4. V hrnečku rozšleháme vejce s troškou soli, moukou a olejem. Vzniklé těstíčko těstíčko rozředíme mlékem a přidáme pažitku nebo petrželku.