Pohanka se žampiony a špenátem

Hlavní chod

Ingredience

  • 250 g pohanky
  • 1 balení listového špenátu Dione řezaný
  • 200 g žampionů
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Pohanku namočíme cca na 10 minut do studené vody. Vodu slijeme, propláchnutou pohanku spaříme horkou vodou, osolíme ji a dáme vařit na cca 10 minut (v poměru 1:1,5). Hrnce přikryjeme poklicí a necháme dojít.
  2. Mezitím si na lžíci přepuštěného másla osmažíme šalotku a nasekaný česnek. Poté přidáme špenát a krátce ho podusíme. Ochutíme solí a pepřem podle chuti a smícháme s uvařenou pohankou.
  3. Na pánev dáme lžíci přepuštěného másla a orestujeme na něm na plátky pokrájené žampiony. Vše smícháme dohromady a ještě teplé servírujeme posypané parmezánem.