Plněné bramborové knedlíky růžičkovou kapustou a anglickou slaninou

Hlavní chod

Ingredience

Počet porcí
5
Čas přípravy
50min.

Postup

  1. Na oleji lehce orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a dle velikosti na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu Dione, orestujeme a lehce promícháme.
  2. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti, potom směs necháme vychladnout.
  3. Bramborové těsto připravíme dle uvedeného návodu, dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout.
  4. Poté vyválíme těsto na plát a vykrajujeme placičky, které naplníme připravenou směsí růžičkové kapusty Dione.
  5. Nakonec z placičky vytvarujeme kulaté knedlíčky, které vaříme dle velikosti 15-20minut ve vroucí osolené vodě.
  6. Doporučujeme jako pestrou přílohu k pečenému králičímu stehnu na žampiónech.