Pečený čaj

Dezert

Ingredience

  • 200 g Lesní směsi Dione
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 3 jablka
  • 2 pomeranče
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička směsi květů a koření
  • Hřebíček
  • Třtinový cukr (podle sladkosti ovoce)
Počet porcí
4

Postup

  1. Do pekáčku vsypeme lesní směs a na kostičky nakrájená jablka a pomeranče
  2. Přidáme citronovou šťávu, skořici, koření a vše zasypeme třtinovým cukrem
  3. Směs dobře promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů
  4. Pečeme cca 1 hodinu do zhoustnutí směsi
  5. Pekáč vyndáme z trouby a ještě horkým pečeným čajem naplníme čisté sklenice až po okraj
  6. Naplněné sklenice ihned uzavřeme víčkem a obrátíme je dnem vzhůru na 10 minut
  7. Po deseti minutách obrátíme sklenice zpět, čaj necháme vychladnout a skladujeme v lednici

Video recept