Ingredience
- 200 g Lesní směsi Dione
- Šťáva z jednoho citronu
- 3 jablka
- 2 pomeranče
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička směsi květů a koření
- Hřebíček
- Třtinový cukr (podle sladkosti ovoce)
Postup
- Do pekáčku vsypeme lesní směs a na kostičky nakrájená jablka a pomeranče
- Přidáme citronovou šťávu, skořici, koření a vše zasypeme třtinovým cukrem
- Směs dobře promícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů
- Pečeme cca 1 hodinu do zhoustnutí směsi
- Pekáč vyndáme z trouby a ještě horkým pečeným čajem naplníme čisté sklenice až po okraj
- Naplněné sklenice ihned uzavřeme víčkem a obrátíme je dnem vzhůru na 10 minut
- Po deseti minutách obrátíme sklenice zpět, čaj necháme vychladnout a skladujeme v lednici