Mleté hovězí kuličky s bylinkovým lečem

Hlavní chod

Ingredience

  • 500g hovězí přední
  • 350g lečo Dione
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 200g drcená rajčata
  • 4 polévkové lžíce kečupu
  • 2ks vejce
  • 1 cibule
  • 4 polévkové lžíce strouhanky
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • rozmarýn, tymián, sůl, mletý černý pepř,
  • olej
  • 20g cukr
Počet porcí
4
Čas přípravy
45min.

Postup

  1. Hovězí maso umeleme, okořeníme, dobře promícháme s vajíčkem, přidáme hladkou mouku, strouhanku a vytvoříme kuličky, které pečeme na pánvi nebo v troubě.
  2. Poté si připravíme omáčku: cibuli nakrájíme nadrobno, lehce orestujeme na oleji, přidáme rajčatový protlak, kečup a restujeme na mírném ohni až základ nebude nakyslý a přidáme nadrhnuté bylinky, ochutíme solí a cukrem.
  3. Nakonec do omáčky přidáme zeleninovou směs Lečo Dione a drcená rajčata.
  4. Celé společně krátce provaříme.  
  5. Upečené kuličky servírujeme s omáčkou, jako přílohu doporučujeme těstoviny.