Mléčná rýže s mangem

Dezert

Ingredience

  • 350 g uvařené lepkavé rýže
  • 400 ml kokosového mléka
  • 30 g palmového cukru
  • 1 skořice celá
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 g Manga Dione

Na ozdobu:

  • strouhaný kokos
  • černý sezam
  • čerstvá máta
Počet porcí
3
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Lepkavou rýži (příp. rýži Arborio) si uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci si zahřejeme kokosové mléko s cukrem, skořicí a vanilkovým luskem a chvíli zahříváme. Když se nám cukr rozpustí, přidáme rýži a vaříme do zhoustnutí (6 - 9 minut).
  2. Mezitím si na pánvi zlehka zahřejeme mango Dione, které se nám díky tomu krásně rozvoní.
  3. Uvařenou mléčnou kaši necháme vychladnout a podáváme ji ozdobenou mangem, kokosem, sezamem a čerstvou mátou.