Mléčná rýže s mangem
DezertIngredience
- 350 g uvařené lepkavé rýže
- 400 ml kokosového mléka
- 30 g palmového cukru
- 1 skořice celá
- 1 vanilkový lusk
- 250 g Manga Dione
Na ozdobu:
- strouhaný kokos
- černý sezam
- čerstvá máta
Postup
- Lepkavou rýži (příp. rýži Arborio) si uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci si zahřejeme kokosové mléko s cukrem, skořicí a vanilkovým luskem a chvíli zahříváme. Když se nám cukr rozpustí, přidáme rýži a vaříme do zhoustnutí (6 - 9 minut).
- Mezitím si na pánvi zlehka zahřejeme mango Dione, které se nám díky tomu krásně rozvoní.
- Uvařenou mléčnou kaši necháme vychladnout a podáváme ji ozdobenou mangem, kokosem, sezamem a čerstvou mátou.