Mini pizzy se špenátem

Hlavní chod

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 10 g čerstvého droždí
  • 125 ml vody
  • himalájská sůl

 

Na pizzy:

  • 120 g rajčatového pyré
  • 200 g listového špenátu Dione (řezaný)
  • 125 g mozzarelly
  • 10 kvalitních černých oliv
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • oregano (případně italské koření nebo koření na pizzu)
  • sůl
  • pepř

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
60min.

Postup

  1. Droždí si rozpustíme ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujeme hladké těsto. Vzniklé těsto dáme do fólie a necháme odležet (nejlépe několik hodin v lednici).
  2. Mezitím si připravíme špenát, který jsme si nechali povolit. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když nám hezky zezlátne, přidáme špenát a krátce ho podusíme. Nakonec osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  3. Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme si ho na několik dílů a vyválíme malé pizzy.
  4. Každou pizzu potřeme rajčatovým pyré a okořeníme oreganem.
  5. Na pizzu dáme špenát, natrhanou mozzarellu, nakrájené olivy a pečeme 15 - 20 minut na 180 stupňů.