Mini pizzy se špenátem
Hlavní chodIngredience
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje extra virgin
- 10 g čerstvého droždí
- 125 ml vody
- himalájská sůl
Na pizzy:
- 120 g rajčatového pyré
- 200 g listového špenátu Dione (řezaný)
- 125 g mozzarelly
- 10 kvalitních černých oliv
- 1 malá cibule
- 1 lžíce přepuštěného másla
- oregano (případně italské koření nebo koření na pizzu)
- sůl
- pepř
Související produkt
Postup
- Droždí si rozpustíme ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujeme hladké těsto. Vzniklé těsto dáme do fólie a necháme odležet (nejlépe několik hodin v lednici).
- Mezitím si připravíme špenát, který jsme si nechali povolit. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když nám hezky zezlátne, přidáme špenát a krátce ho podusíme. Nakonec osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme si ho na několik dílů a vyválíme malé pizzy.
- Každou pizzu potřeme rajčatovým pyré a okořeníme oreganem.
- Na pizzu dáme špenát, natrhanou mozzarellu, nakrájené olivy a pečeme 15 - 20 minut na 180 stupňů.