Masové kuličky plněné růžičkovou kapustou

Hlavní chod

Ingredience

  • 1 balení Růžičkové kapusty Dione 350g
  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 5 dkg strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 400g konzervovaných loupaných rajčat
  • tymián
  • rýže
  • stroužek česneku
Počet porcí
4

Postup

  1. Nejprve vysypte zmrazenou Růžičkovou kapustu Dione do hrnce s 500ml vroucí osolené vody, krátce povařte a sceďte
  2. Mezitím připravte směs na obalení smícháním mletého masa s vejci, osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, vše dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, zahustěte strouhankou.
  3. Růžičky po vychladnutí obalte v této směsi a lehce osmahněte na pánvi s olivovým olejem.
  4. V hrnci si připravte základ na omáčku. Ke zpěněné cibulce přidejte konzervovaná rajčata a tymián, lehce povařte do vytvoření hladké omáčky.
  5. Poté vložte osmahnuté kuličky do omáčky a povařte ještě asi 20minut. Jako přílohu zkuste rýži, kterou uvaříte dle návodu na obalu.

Video recept