Máslová zelenina s bylinkovou panenkou

Hlavní chod

Ingredience

  • 1 balení Mexická s brokolicí Dione 350g
  • 800g očištěné vepřové panenky
  • 200ml hovězího vývaru
  • 150g zakysané smetany
  • 4 stoužky česneku
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 lžíce hořčice
  • 160g másla
  • rostlinný olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • nasekané bylinky - oregano, tymián, šalvěj, rozmarýn, bazalka
Počet porcí
4
Čas přípravy
60min.

Postup

  1. Najemno nastrouhaný česnek smícháme s nasekanými bylinkami,  pepřem a krátce orestujeme na oleji.
  2. Touto směsí obalíme osolenou panenku, kterou orestujeme na pánvi a pečeme při 195˚C cca 7 minut.
  3. Upečené maso vyndáme z trouby a necháme odležet ve šťávě, po odležení nakrájíme na plátky.
  4. Mezitím si na másle orestujeme směs Mexickou s brokolicí Dione, osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
  5. Výpek z vepřové panenky smícháme s máslem, hořčicí a zakysanou smetanou rozmíchanou se škrobovou moučkou.
  6. Dochutíme a přidáváme jako omáčku k medailonkům z panenky.

 

 

 

Video recept