Máslová zelenina s bylinkovou panenkou
Hlavní chodIngredience
- 1 balení Mexická s brokolicí Dione 350g
- 800g očištěné vepřové panenky
- 200ml hovězího vývaru
- 150g zakysané smetany
- 4 stoužky česneku
- 1 lžička škrobové moučky
- 1 lžíce hořčice
- 160g másla
- rostlinný olej
- mletý pepř
- sůl
- nasekané bylinky - oregano, tymián, šalvěj, rozmarýn, bazalka
Postup
- Najemno nastrouhaný česnek smícháme s nasekanými bylinkami, pepřem a krátce orestujeme na oleji.
- Touto směsí obalíme osolenou panenku, kterou orestujeme na pánvi a pečeme při 195˚C cca 7 minut.
- Upečené maso vyndáme z trouby a necháme odležet ve šťávě, po odležení nakrájíme na plátky.
- Mezitím si na másle orestujeme směs Mexickou s brokolicí Dione, osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
- Výpek z vepřové panenky smícháme s máslem, hořčicí a zakysanou smetanou rozmíchanou se škrobovou moučkou.
- Dochutíme a přidáváme jako omáčku k medailonkům z panenky.