Marcipánové koblížky v mandlích s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou

Dezert

Ingredience

  • 0,1l mléko
  • 0,3l smetana 33%
  • 0,1l bílé víno
  • 200g piškoty
  • 100g madle plátky
  • 80g marcipán
  • 1ks malinová dřeň
  • 1ks vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
  • 5ks žloutku
  • 2 polévkové lžíce cukr
  • 1ks jablko
  • olej na smažení
Počet porcí
4
Čas přípravy
45min.

Postup

  1. Piškoty rozdrtíme a smícháme s nastrouhaným jablkem a nastrouhaným marcipánem, přidáme 3 žloutky, část plátků mandlí (část si necháme na obalení).
  2. Vše dobře smícháme a tvoříme kuličky, které obalíme nejprve v rozmíchaném žloutku s mlékem a poté ve zbylých mandlích.
  3. Připravené kuličky smažíme dozlatova, poté usmažené necháme na kuchyňském papíru odkapat.
  4. Mezitím si  připravíme vanilkovou pěnu, kterou uděláme z bílého vína, vanilkového cukru a žloutku,  vše vyšleháme ve vodní lázni do pěny a lehce přidáme smetanu se kterou vše společně domícháme.
  5. Marcipánové kuličky podáváme s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou, kterou připravíme z rozmražené a promíchané malinové dřeně Dione.