Mangový dort
DezertIngredience
Na korpus:
- 250 g hladké mouky
- 300 g třtinového cukru
- 350 g najemno nastrouhané mrkve
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 275 ml oleje
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- špetka muškátového květu (oříšku)
- větší špetka himalájské soli
- 1 lžička citrónové kůry
Na krém:
- 500 g tučného tvarohu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
Na mangovou polevu:
- 500 g manga DIONE
- 4 plátky želatiny
Postup
- Vejce si vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
- Mouku si s práškem do pečiva a jedlou sodou důkladně prosejeme.
- Do vyšlehaných vajíček přidáváme postupně olej. Poté přidáme prosátou směs, skořici, muškátový květ, sůl, citrónovou kůru a nakonec mrkev a ořechy.
- Hotové těsto rozlijeme do dvou dortových forem (dno vyložené pečícím papírem a boky vymazané máslem) o velikosti cca 19 cm.
- Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.
- Mezitím si připravíme krém. V robotu vymícháme tvarohy s cukrem, přidáme šlehačku a šleháme do husté pěny.
- Korpus si prořízneme napůl. Spodní díl korpusu promažeme cca ⅓ krému, zbytek použijeme nahoru.
- Jednu třetinu manga nakrájíme na malé kousky, zbytek rozmixujeme a dle návodu na obalu želatiny přidáme do manga želatinové plátky. Korpus v dortové formě zalijeme připravenou vychladlou želatinovou směsí a necháme ztuhnout.