Letní aspik

Rychlovka

Ingredience

  • 1 balení Baby směsi Dione 350g
  • 250 - 300g kuřecích prsou
  • 1 balení želatiny 20g
  • 6 kuliček celého černého pepře
  • 1 kulička  nového koření
  • 1 malý bobkový list
  • 1 stroužek česneku
Počet porcí
4
Čas přípravy
60min.

Postup

  1. V hrnci necháme vařit kuřecí maso, které okořeníme a osolíme.
  2. Mezitím si zeleninovou Baby směs Dione připravíme dle návodu na obalu. Tj. vysypeme do cca 200ml osolené vroucí vody a v zakrytém hrnci krátce povaříme a scedíme.
  3. Měkké, ale nerozvařené maso nakrájíme na drobnější kousky.
  4. Kuřecí vývar přecedíme a dochutíme dle  vlastní chuti. Odebereme  ½ l vývaru a necháme  vychladnout. Do vychladlého  vývaru zašleháme 20g želatiny a necháme chvíli nabobtnat.
  5. Poté za stálého míchání zahříváme (max. 60°C )buď ve vodní lázni, nebo přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, přidáme prolisovaný stroužek česneku, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  6. Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně zatuhnout. Na závěr po zatuhnutí vyndáme s forem a podáváme s citronem.

Video recept