Lesní houby pod zeleninovou pokličkou

Hlavní chod

Ingredience

  • 400g čerstvých nebo mražených hříbků
  • 1 balení Exclusive Julienne Dione 350g
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 200g konzervovaných rajčat
  • 100g másla
  • 50ml mléka
  • 50ml bílého vína
  • 20g droždí
  • 5 šalotek v celku
  • 3 středně velké brambory (typ B-C)
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 lžíce olivový olej
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
Doba vaření 30min.
Počet porcí
4
Čas přípravy
20min.

Postup

  1. Na pánvi s malým množstvím rozehřátého oleje lehce opečeme šalotku. Přidáme česnek, rozmarýn, droždí a krátce na 2 minuty orestujeme.
  2. Poté smícháme s rajčaty, vínem, horkým vývarem a houbami. Za občasného míchání ohříváme cca. 8 min, aby se omáčka zredukovala a zhoustla, poté necháme vychladnout.
  3. Do  vroucí osolené vody dáme vařit středně velké brambory, nakrájené na kostky, do měkka. Zeleninovou směs Exclusive Juliene Dione orestujeme na másle, osolíme a smícháme s scezenými vařenými brambory.
  4. Brambory s orestovanou směsí rozmačkáme s mlékem a máslem na kaši.
  5. Mezitím si předehřejeme troubu na 190˚C. Do zapékací nádoby vymazané máslem přendáme houbovou směs a navrch položíme bramborovo-zeleninovou kaši.
  6. Celé pečeme 30 min. dozlatova.

Video recept