Lesní houby pod zeleninovou pokličkou
Hlavní chodIngredience
- 400g čerstvých nebo mražených hříbků
- 1 balení Exclusive Julienne Dione 350g
- 200ml zeleninového vývaru
- 200g konzervovaných rajčat
- 100g másla
- 50ml mléka
- 50ml bílého vína
- 20g droždí
- 5 šalotek v celku
- 3 středně velké brambory (typ B-C)
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 lžíce olivový olej
- rozmarýn
- sůl
- pepř
Související produkt
Postup
- Na pánvi s malým množstvím rozehřátého oleje lehce opečeme šalotku. Přidáme česnek, rozmarýn, droždí a krátce na 2 minuty orestujeme.
- Poté smícháme s rajčaty, vínem, horkým vývarem a houbami. Za občasného míchání ohříváme cca. 8 min, aby se omáčka zredukovala a zhoustla, poté necháme vychladnout.
- Do vroucí osolené vody dáme vařit středně velké brambory, nakrájené na kostky, do měkka. Zeleninovou směs Exclusive Juliene Dione orestujeme na másle, osolíme a smícháme s scezenými vařenými brambory.
- Brambory s orestovanou směsí rozmačkáme s mlékem a máslem na kaši.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 190˚C. Do zapékací nádoby vymazané máslem přendáme houbovou směs a navrch položíme bramborovo-zeleninovou kaši.
- Celé pečeme 30 min. dozlatova.