Krůtí na šalotkách se špagetami z černých fazolí

Hlavní chod

Ingredience

  • 200g krůtího masa (medailonky)
  • 100g českého hrášku Dione 350g
  • 3–4 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti špaget z černých fazolí (cca 100g)
  • 1 oranžová paprika
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Počet porcí
2
Hotové za
50min.

Postup

  1. Krůtí medailonky nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a dejte stranou.
  2. Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte na plátky. Přesypejte do rozpálené pánve a zakápněte olivovým olejem.
  3. Chvíli restujte a poté přidejte maso. Pokračujte v restování dozlatova.
  4. V malém rendlíku s trochou vody mezitím povařte Český hrášek Dione a poté slijte.
  5. Papriku nakrájejte na proužky a orestujte na troše oleje v rendlíku po slitém hrášku.
  6. Špagety povařte v osolené vodě asi 5 minut, poté slijte.
  7. K hotovému masu, šalotkám a česneku přidejte špagety, zasypejte hráškem, paprikou a vše dobře promíchejte. Osolte a opepřete dle vlastní chuti.