Krémová rybí polévka

Polévky

Ingredience

  • ocas a odkrojky z ryby
  • 1 balení Pod svíčkovou Dione 350g
  • 250 ml smetany na vaření
  • 80 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
Počet porcí
4
Hotové za
40min.

Postup

  1. Do hrnce s osolenou vodou  dáme vařit kapří ocas a další odkrojky na cca 15 min.
  2. Vývar scedíme a obereme maso.
  3. Na rozehřátém másle osmažíme zeleninu Svíčková  Dione a česnek, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vaříme 10 min.
  4. Ochutíme pepřem, muškátovým oříškem a přilijeme smetanu.
  5. Nakonec  vše rozmixujeme a můžeme podávat.