Knedlíky s uzeným a se špenátem

Hlavní chod

Ingredience

Na knedlíky:

  • 850 g brambor typu C
  • 200 - 250 g uzeného masa
  • 45 g bramborového škrobu
  • 150 g hrubé mouky + na podsypání
  • 1 vejce
  • sůl

Na špenát:

  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 3 střední cibule
  • 800 g listového špenátu Dione řezaný
  • 2 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl

Na smaženou cibulku:

  • 5 středních cibulí
  • 2 lžíce sádla

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
40min.

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme (např. na mlýnku na maso od KitchenAid). Necháme je zcela vychladnout, osolíme, přidáme škrob, mouku a prsty promícháme. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky a plníme na kostičky pokrájeným uzeným masem. Vaříme ještě 3 - 5 minut po jejich vyplavání na hladinu.
  2. Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Poté přidáme špenát, prolisovaný česnek, pepř a sůl a restujeme tak dlouho, dokud se nezbavíme přebytečné vody.
  3. Na pánvi si rozpustíme sádlo a osmahneme na něm dohněda na půlkolečka pokrájenou cibuli.
  4. Knedlíky podáváme se špenátem, posypané smaženou cibulkou.