Knedlíky s uzeným a se špenátem
Hlavní chodIngredience
Na knedlíky:
- 850 g brambor typu C
- 200 - 250 g uzeného masa
- 45 g bramborového škrobu
- 150 g hrubé mouky + na podsypání
- 1 vejce
- sůl
Na špenát:
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 3 střední cibule
- 800 g listového špenátu Dione řezaný
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
Na smaženou cibulku:
- 5 středních cibulí
- 2 lžíce sádla
Související produkt
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme (např. na mlýnku na maso od KitchenAid). Necháme je zcela vychladnout, osolíme, přidáme škrob, mouku a prsty promícháme. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky a plníme na kostičky pokrájeným uzeným masem. Vaříme ještě 3 - 5 minut po jejich vyplavání na hladinu.
- Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Poté přidáme špenát, prolisovaný česnek, pepř a sůl a restujeme tak dlouho, dokud se nezbavíme přebytečné vody.
- Na pánvi si rozpustíme sádlo a osmahneme na něm dohněda na půlkolečka pokrájenou cibuli.
- Knedlíky podáváme se špenátem, posypané smaženou cibulkou.