Kapustové kuličky v rajské omáčce

Hlavní chod

Ingredience

  • 1 balení Kapusty Dione
  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • strouhanku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 cibuli
  • 400 g konzervovaných loupaných rajčat
  • tymián
  • rýži

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Zmrazenou Kapustu DIONE  450 g vysypeme z obalu do hrnce s 250 ml vroucí osolené vody krátce povaříme a scedíme
  2. Vychladlou kapustu smíchejte s 500 g mletého masa, přidejte 2 vejce a podle potřeby zahustěte strouhankou, můžete přidat trochu drceného česneku, osolte a opepřete.
  3. Vytvarujte menší kuličky nebo karbanátky, obalte je ve strouhance a pozvolna usmažte dozlatova.
  4. Na oleji zpěňte 1 cibuli, vlijte 400 g konzervovaných oloupaných rajčat, přidejte tymián a povařte asi 20 min., až se rajčata rozpadnou a vznikne hladká hustá omáčka.
  5. Osolte, chuť dotáhněte trochou cukru, případně opepřete. Do omáčky vložte připravené kapustové kuličky a krátce prohřejte.
  6. Podávejte s bramborami nebo s rýží.