Jahodový sorbet s mátou
DezertIngredience
- 350 gramů mražených Jahod Dione
- 2 lžíce cukr krupice
- 1 lžíce šťávy z citronu
- 10 mátových lístků
Související produkt
Postup
Jahody si vyndejte z mrazáku, vysypejte z pytlíku a vložte do misky. Zde je nechte asi deset až patnáct minut odstát při pokojové teplotě. Poté k nim přidejte citronovou šťávu, cukr a pomocí tyčového mixéru nebo cutteru se pusťte do jejich rozmělnění. Z počátku to bude vypadat poměrně náročně, po chvíli si však jahody dají říct. Mixujte tak dlouho, dokud z ovoce nevznikne pyré, které ještě nebude zcela hladké – bude v sobě mít kousky. Pak do směsi vložte omyté mátové lístky a opět pomocí mixéru doveďte konzistenci k dokonalosti.
Sorbet by měl být hladký, bez větších kusů ovoce. Podle toho, jak moc/málo budou použité jahody sladké můžete přidat nebo naopak ubrat množství přidaného cukru.
Sorbet ihned servírujte. Pokud byste všechen nespotřebovali najednou, přemístěte jej do uzavíratelné nádoby a vložte do mrazáku. Po jeho opětovném vyndání jej nechte stát v pokojové teplotě alespoň deset minut, aby trochu povolil.
Zdroj: www.wevush.com