Jahodový crumble

Dezert

Ingredience

Ovocná směs:

  • 500 g mražených Jahod Dione
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • šťáva z půlky citrónu
  • 3 lžíce Grand Marnier (nemusí být)
  • 50 g třtinového cukru
  • ½ lžičky citrónové kůry

 

Drobenka:

  • 100 g másla
  • 100 g ovesných vloček bezlepkových
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g plátkových mandlí
  • 50 g mletých mandlí
  • 90 g třtinového cukru
  • ½ lžičky skořice
  • špetka hřebíčku
  • špetka soli

Související produkt

Počet porcí
4
Hotové za
20min.
Čas přípravy
15min.

Postup

  1. Jahody si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.
  2. Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.
  3. Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.
  4. Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.