Italská polévka Minestrone

Polévky

Ingredience

  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 150 g směsi Polévková Exclusive
  • 3 středně velké brambory
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka bílých máslových fazolí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l vody nebo vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • Sůl, pepř
  • Čerstvá bazalka
  • Strouhaný parmazán

Související produkt

Počet porcí
4
Čas přípravy
40min.

Postup

  1. Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené brambory a polévkovou směs. Ke směsi přidáme loupaná rajčata, bobkový list a nové koření
  2. Polévku zalijeme vodou nebo vývarem, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci vaření do polévky vmícháme máslové fazole a vaříme dalších cca 5 minut
  3. Nakonec z polévky vytáhneme nové koření a bobkový list. Polévku ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Na talíři polévku posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat