Huspenina

Hlavní chod

Ingredience

  • 2 vepřové nožky
  • 1 vepřové koleno
  • 1 velká cibule
  • 1 balení zeleninové směsi Hrášek s mrkví Dione
  • 2 bobkové listy Vitana
  • 4 kuličky nového koření Vitana
  • 3 kuličky celého černého pepře Vitana
  • ocet
  • sůl, pepř
Počet porcí
4
Čas přípravy
150min.

Postup

  1. Vepřové koleno a nožky vložíme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Přivedeme k varu a posbíráme případnou pěnu
  2. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Stáhneme plamen a přikryté vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti
  3. Maso vyndáme, měkké části obereme a nasekáme na malé kousky. Kůži z kolene a nožiček umeleme. Nakrájené maso a pomletou kůži promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, mrkví a hráškem. Podle chuti přidáme sůl a pepř
  4. Vývar přecedíme přes jemné plátýnko a okyselíme dle chuti octem
  5. Přecezený vývar vlijeme k masovo-zeleninové směsi a vše pořádně promícháme. Hotovou směs plníme do kulatých tlačenkových sáčků a necháme ztuhnout v lednici