Ingredience
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 4 krajíce tmavého toastového chleba
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- mražený kopr Dione
- pažitka, petrželka
- máslo (na vymazání)
Související produkt
Počet porcí
3
Čas přípravy
45min.
Postup
- Do mísy vsypeme hrnek hrubé mouky, přidáme dva žloutky, mléko, na kostičky nakrájený toastový chléb, sůl a vše promícháme
- Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta
- Nakonec přidáme nasekané bylinky a vše společně promícháme
- Hrníčky vymažeme máslem a naplníme je do ¾ výšky těstem
- Hrníčky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby hladina sahala po spodní část ucha
- Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 30 minut
- Jakmile jsou knedlíky uvařené, vytáhneme je z vody, necháme chvilku odstát, poté je vyklopíme a nakrájíme na plátky