Hráškový krém
PolévkyIngredience
- 350 g mraženého hrášku Dione
- 1 pórek (pouze bílá část)
- 1 šalotka
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 750 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
- Sůl
- Pepř
Na ozdobu:
- řeřicha
- piniové oříšky
Postup
- V rendlíku si na přepuštěném másle necháme zesklovatět šalotku a na tenká kolečka nakrájený pórek (cca 5 minut).
- Do rendlíku přidáme vývar a necháme ho přijít k varu. Poté vhodíme mražený hrášek. Hrášek stačí povařit (na středním plameni) zhruba 5 - 8 minut.
- Polévku stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout.
- Zchladlou polévku rozmixujeme v mixéru a podle chuti osolíme a opepříme.
- Polévku podáváme ozdobenou řeřichou a nasekanými piniovými oříšky.