Hráškový krém

Polévky

Ingredience

  • 350 g mraženého hrášku Dione
  • 1 pórek (pouze bílá část)
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 750 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • Sůl
  • Pepř

Na ozdobu:

  • řeřicha
  • piniové oříšky
Počet porcí
4
Čas přípravy
20min.

Postup

  1. V rendlíku si na přepuštěném másle necháme zesklovatět šalotku a na tenká kolečka nakrájený pórek (cca 5 minut).
  2. Do rendlíku přidáme vývar a necháme ho přijít k varu. Poté vhodíme mražený hrášek. Hrášek stačí povařit (na středním plameni) zhruba 5 - 8 minut.
  3. Polévku stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout.
  4. Zchladlou polévku rozmixujeme v mixéru a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Polévku podáváme ozdobenou řeřichou a nasekanými piniovými oříšky.