Hráškové koláčky s mátou

Rychlovka

Ingredience

  • 1 balení Českého hrášku Dione (nechte ho pár minut povolit)
  • 2 lžíce ricotty
  • 100 ml smetany (33%)
  • 2 vajíčka
  • 50 g chedaru
  • sůl, čerstě mletý pepř
  • větší hrst čerstvé máty 

Na těsto:

  • 160 g hladké mouky
  • 80 g studeného másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce studené vody
Počet porcí
4
Čas přípravy
60min.

Postup

Všechny ingredience na těsto smíchejte a vytvořte vláčné a nelepivé těsto, to dejte na půlhodinky do ledničky. Po půlhodince těsto vyndejte a natlačte v tenké vrstvě do formiček na tartaletky nebo můžete udělat i jeden větší koláč. Dno těsta propíchejte vidličkou a dejte do trouby rozehřáté na 190°C předpéct, dokud těsto nezačne trochu chytat barvu, což je 10 – 15 min.

Než se vám těsto předpeče, připravte si náplň. Vajíčka s ricottou a smetanou prošlehejte trošku metličkou. Osolte a opepřete dle chuti. Přidejte nastrouhaný sýr a najemno nasekanou mátu.

Do předpečených tartaletek dejte trochu hrášku a zalijte náplní, vršek ještě posypte hráškem (náplň můžete i rovnou smíchat s hráškem a dát do tartaletek). Dejte do trouby dopéct na 15 – 20 min., dokud náplň nezatuhne.

Podávat můžete teplé i studené.

Dobrou chuť ♥

Zdroj: rebarboraskitchen.com