Hráškové koláčky s mátou
RychlovkaIngredience
- 1 balení Českého hrášku Dione (nechte ho pár minut povolit)
- 2 lžíce ricotty
- 100 ml smetany (33%)
- 2 vajíčka
- 50 g chedaru
- sůl, čerstě mletý pepř
- větší hrst čerstvé máty
Na těsto:
- 160 g hladké mouky
- 80 g studeného másla
- 1/2 lžičky soli
- 1 žloutek
- 2 lžíce studené vody
Postup
Všechny ingredience na těsto smíchejte a vytvořte vláčné a nelepivé těsto, to dejte na půlhodinky do ledničky. Po půlhodince těsto vyndejte a natlačte v tenké vrstvě do formiček na tartaletky nebo můžete udělat i jeden větší koláč. Dno těsta propíchejte vidličkou a dejte do trouby rozehřáté na 190°C předpéct, dokud těsto nezačne trochu chytat barvu, což je 10 – 15 min.
Než se vám těsto předpeče, připravte si náplň. Vajíčka s ricottou a smetanou prošlehejte trošku metličkou. Osolte a opepřete dle chuti. Přidejte nastrouhaný sýr a najemno nasekanou mátu.
Do předpečených tartaletek dejte trochu hrášku a zalijte náplní, vršek ještě posypte hráškem (náplň můžete i rovnou smíchat s hráškem a dát do tartaletek). Dejte do trouby dopéct na 15 – 20 min., dokud náplň nezatuhne.
Podávat můžete teplé i studené.
Dobrou chuť ♥
Zdroj: rebarboraskitchen.com